Wie kent ze niet? Die geweldige foto’s op Instagram van die gekleurde theeën met balletjes erin. Dat wil je toch gelijk proeven? Wij zijn natuurlijk TheCoffeeShow, dus wij gaan je deze leren te maken, maar dan natuurlijk gemaakt met koffie!

WAT HEB JE NODIG:
- Tapioca balletjes, gekookt en geweld
- Chocolade saus
- Ijs
- Melk
- Espresso
- Glas
- Breed rietje
AAN DE SLAG!
- Vul een glas naar keuze met tapioca bolletjes
- Doe hier heel veel ijs bij
- Vul je glas met de melk (in dit geval havermelk)
- Zet je glas onder de uitloop van de machine en kies voor espresso. Maak hem lekker sterk.
- Geniet van de mooie laagjes
- Steek een breed rietje in het glas, zodat je de bolletjes ook op kunt eten
- Serveer het geheel op een ruige plank met een flink stuk chocolade.
- Cheers!

BEREIDING TAPIOCA BOLLETJES
Nooit opzetten in koud water, want dan lossen ze (gedeeltelijk) op. De parels in zeer ruim kokend water met een snufje zout koken tot ze doorzichtig zijn. Bij kleine pareltjes duurt dat ongeveer 20 minuten, bij grotere parels soms wel anderhalf uur. Spoel er een paar af om te testen of ze goed zijn. Dan in een zeef afgieten, goed koud afspoelen en mengen met een de chocolade siroop. Ongekookte parels zijn lang houdbaar. Gekookt en gekoeld ongeveer drie dagen.
