Ijskoffie met ginger beer Recepten

Heerlijk met gember en limoen

Ijskoffie met ginger beer

Koffie met Ginger beer. Dat klinkt gek en dat is het eigenlijk ook. Maar het is een ware match Made in heaven. Daarom heeft TheCoffeeShow een heerlijk koffierecept met prachtige lagen speciaal voor jou! 

De barista's zijn altijd op zoek naar nieuwe smaakcombinaties. We deden alles om de jury te verbazen. Koffie met cola, drop en zelfs ontbijtkoek. En iedere keer werd het wel lekker, maar we vonden nét niet dat extra 'smaak laagje' om de koffie legendarisch te maken.

Totdat er een Barista kwam, ik meen een Amerikaanse deelnemer, die koffie en tonic met elkaar mengde. Schier onmogelijk, maar het was geweldig! De prachtige bitters van de tonic gingen een geweldig huwelijk aan met de bitters van de koffie. 

Jaren later kwam de trend met Ginger beer. Rachels Ginger Beer uit Seattle kwam met geweldige home made smaken. En aangezien Seattle een koffie stad bij uitstek is, werden deze ginger beers als snel met koffie vermengd.

Tip van de barista: Ginger beer is een zeer gelaagde drank, die perfect met koffie gaat, mits je kwaliteit ginger beer gebruikt en een kwaliteitskoffie natuurlijk.

HET RECEPT I IJSKOFFIE MET GINGER BEER  

1. Neem een groot wijn of whiskeyglas. Zo groot mogelijk.
2. Vul het glas met ijs. Zodat er geen klontje meer bij kan.
3. Zet een espresso in een klein kannetje.
4. Schenk ondertussen een flesje ginger beer leeg in het glas met ijs
5. Neem de espresso en schenk dit langzaam over de ginger beer heen. Probeer de espresso over een ijsklontje te gieten, zodat er een 'zachte landing' ontstaat.
6. Geniet van de twee lagen tussen ginger beer en koffie.
7. Serveer het glas met een rietje en eventueel garnituur zoals gember en limoen.

  

Irish Coffee

Een klassieker voor Vaderdag
Iedereen heeft er van gehoord. Maar weinigen dronken ooit een hele goede, klassiek bereid,...
Lees meer
KRUPS koffieaparaat
Krups koffiemachine voor thuis

Thuis lekkere koffie maken met een volautomatische koffiemachine van KRUPS?

Naar de Evidence series