Wij houden erg van hippe en lekkere koffies. Maar we zijn ook gek op de traditionele recepturen. Die klassiekers die vaak al eeuwenlang bestaan. In dit geval de Affogato. Een zeer eenvoudig recept uit Italië. Het betekent: een bolletje vanille-ijs, verdronken in een espresso. Regelmatig wordt deze klassieker aangevuld met een shot amaretto of koffielikeur. Wil je weten je deze heerlijke Affogato maak? Lees dan snel verder!
AFFOGATO I ONZE FAVORIET
Voordat je aan de slag gaat met dit heerlijke recept willen wij graag eerst onze favoriete combinatie met jullie delen: Ben&Jerry’s of Oreo ijs!
Deze combinatie ijs met koffie is echt een smaaktopper.

HET RECEPT I AAN DE SLAG
Heb je zin in een makkelijk, traditioneel maar vooral heerlijk dessert of tussendoortje? Lees dan vooral verder!
- Kies een bakje, cappuccinokop of een schaaltje naar keuze
- Het glas bepaalt het moment! Je kunt het moment ook helemaal anders maken door bijvoorbeeld een cocktailglas te nemen
- Doe hierin een bol vanille-ijs of andere smaak naar keuze
- Wij kozen in dit geval voor heerlijk ijs van Ben&Jerry’s of Oreo
- Zet het bakje of schaaltje onder de Krups espressomachine
- Kies voor de optie espresso, en laat de koffie over het ijs in het bakje lopen
- Als je kiest voor een cocktailglas, vang dan de koffie op in een kannetje en giet de koffie over het ijs
- Nu lekker genieten. De eerste hapjes kunnen gewoon met een lepel. Daarna smelt het ijs door de koffie en kun je het drinken
- De ervaring van warme koffie en koud ijs zul je nooit meer vergeten!
