Moederdag specialiteit! Recepten

Latte Macchiato met een twist

Het is bijna mei… En in mei is het Moederdag! Dus wij laten je zien hoe je extra punten kunt scoren bij moeder, op Moederdag natuurlijk. Maar dit kan uiteraard iedere dag worden gemaakt. Bekijk de video waarin ik laat zien hoe je dit het beste kunt doen of lees hieronder het recept.

LATTE MACCHIATO MET EEN TWIST   
Om te beginnen vervangen we het hoge traditionele glas voor een sierlijke champagne flûte. Om de drie laagjes te krijgen heb je namelijk een hoog en smal glas nodig.

Om je moeder te verwennen kies je voor een heerlijke likeur die moeders lekker vindt, maar hou in de gaten dat het wel een match is met de koffie. TIP: Tia Maria en Licor 43 doen het heel goed. 😊 Daarna meng je de melk, in het melkreservoir of in je melkschuimer, met een scheutje likeur.

Zet vervolgens het glas onder de Evidence en selecteer: Latte Macchiato. Eerst wordt de melk met de likeur opgeschuimd en in het glas geschonken. Niet in het bezit van een volautomaat? Maak dan een espresso en schuim de melk en likeur op in een melkschuimer. (Mocht je glas niet onder de machine passen, dan vang je het schuim op in een kannetje, zodat je die later kan overschenken in de flûte.)

Vervolgens maakt de machine automatisch direct de espresso. Deze valt dus door het schuim en blijft in het midden van het glas drijven. Als het glas niet onder de machine past, vang dan ook de espresso op in een klein kannetjes of glaasje. Deze schenk je direct daarna door het melkschuim in de flûte.

Garnering maakt het eindresultaat spectaculair. Wij hebben een brok chocolade kapot geslagen om als garnituur te gebruiken. Maar leef je uit! Pak hagelslag of vlokken als je moeder dat lekkerder vindt. 

Fijne Moederdag toegewenst! 
PS: Bekijk de video waarin ik laat zien hoe je Latte Macchiato, met een twist, het beste kunt maken en hoe je perfecte laagjes krijgt.

 

Paaskoffie!

Creativiteit zit in een klein hoekje
Bekijk de video! Soms zit de creativiteit in een klein hoekje én is dan toevallig ook nog heel...
Lees meer

Dirty Bounty Coffee

Kokos en koffie gaan perfect samen
Bekijk de video! Er zijn natuurlijk 99 redenen te bedenken om geen Bounty in je koffie te doen....
Lees meer
KRUPS koffieaparaat
Krups koffiemachine voor thuis

Thuis lekkere koffie maken met een volautomatische koffiemachine van KRUPS?

Naar de Evidence series