Recept: Creamy Tiramisu Coffee Recepten

Recept: Creamy Tiramisu Coffee

Een heerlijke traktatie die je even in de Italiaanse sferen brengt! De Creamy Tiramisu Coffee met Baileys. We laten je graag zien hoe je 'm eenvoudig zelf maakt. Het recept lees je terug onder de video.

1. Ingrediënten

  • 50 ml doppio
  • 1 el bruine suiker
  • 10 gram geschaafde chocolade 
  • 50 ml Baileys
  • 30 gram lange vingers
  • 60 gram mascarpone
  • IJsblokjes
  • Ter garnering: cacaopoeder en/of mokka boontjes
  • Mooi - martini - glas om te serveren 

2. Bereiding

  1. Meng 50ml doppio met 1 eetlepel bruine suiker en 10gr geschaafde
    chocolade tot alles goed is opgelost en laat afkoelen.
     
  2. Doe 50ml Baileys, 30 gr lange vingers (koekjes) en ijsblokjes in een blender
    en mix tot het glad is.
     
  3. Meng 60gr mascarpone, 1/3 van het baileysmengsel in een kom en klop het
    ietwat lobbig op. ‘Vouw’ de rest van het baileysmengsel door de opgeklopte
    mascarpone.
     
  4. Pak een mooi hoog martini glas en schenk het koffiemengsel hier in. Leg
    met een lepel het baileysmengsel hier bovenop.
     
  5. Garneer met wat geschaafde chocoladekrullen, espressobonen of
    cacaopoeder.
     
  6. Geniet! ☕️

 

KRUPS koffieaparaat
Krups koffiemachine voor thuis

Thuis lekkere koffie maken met een volautomatische koffiemachine van KRUPS?

Naar de Evidence series