Recept: Creamy Tiramisu Coffee
Recepten
Een heerlijke traktatie die je even in de Italiaanse sferen brengt! De Creamy Tiramisu Coffee met Baileys. We laten je graag zien hoe je 'm eenvoudig zelf maakt. Het recept lees je terug onder de video.
1. Ingrediënten
- 50 ml doppio
- 1 el bruine suiker
- 10 gram geschaafde chocolade
- 50 ml Baileys
- 30 gram lange vingers
- 60 gram mascarpone
- IJsblokjes
- Ter garnering: cacaopoeder en/of mokka boontjes
- Mooi - martini - glas om te serveren
2. Bereiding
- Meng 50ml doppio met 1 eetlepel bruine suiker en 10gr geschaafde
chocolade tot alles goed is opgelost en laat afkoelen.
- Doe 50ml Baileys, 30 gr lange vingers (koekjes) en ijsblokjes in een blender
en mix tot het glad is.
- Meng 60gr mascarpone, 1/3 van het baileysmengsel in een kom en klop het
ietwat lobbig op. ‘Vouw’ de rest van het baileysmengsel door de opgeklopte
mascarpone.
- Pak een mooi hoog martini glas en schenk het koffiemengsel hier in. Leg
met een lepel het baileysmengsel hier bovenop.
- Garneer met wat geschaafde chocoladekrullen, espressobonen of
cacaopoeder.
- Geniet! ☕️