Een smoothie waar je energie van krijg, en smaakt als een toetje; de Salted Caramel Mocca smoothie met banaan en dadels. Barista Lisa laat je graag zien hoe je 'm eenvoudig zelf maakt. Het recept lees je terug onder de video.
1. Ingrediënten
- 3 ontpitte madjool dadels
- 1 bevroren banaan
- 1 el cacaopoeder
- 150 ml (amandel)melk
- 1 kopje koffie (americano of lungo)
- 1 tl vanille extract
- IJsblokjes
- Snuf zeezout
2. Bereiding
- Zet een kopje koffie en zet even apart om af te koelen.
- Snijd de bevroren banaan in plakjes en doe deze samen met de ijsblokjes, melk, dadels, vanille extract, cacaopoeder, zout en de koffie in een blender. Mix tot een gladde massa.
- Schenk dit in een mooi glas of glazen jar en maak af met een flinke toef slagroom. Schaaf eventueel nog wat pure chocolade eroverheen.
Tip #1: Voor een sterke koffiesmaak, laat je het ijs achterwege.
Tip #2: Houd je niet zo van zoet? Laat dan de dadels achterwege.
Tip #3: Varieer eventueel met karamel of stroop als lekkere topping!