Het is juni en in juni worden de vaders in het zonnetje gezet, tijdens Vaderdag. Daarom heeft deze CoffeeShow een stoerder en mannelijk onderwerp, waarbij ik laat zien dat een Single Estate Koffie te vergelijken is met een Single Estate Whisky!
In Nederland zijn we gewend om koffieblends te drinken, ook wel 'melanges' genoemd. Deze melanges worden gemaakt door verschillende koffie-origines door elkaar te blenden. Op deze manier wordt er een herkenbare koffiesmaak gecreëerd. Maar wat bedoelen we dan met een Single Estate Koffie?
Een Single Estate Koffie houdt in dat er gekozen is voor de koffie van één boer en één oogst. Deze koffie heeft een meer uitgesproken en unieke smaak en ieder koffieproducerend land heeft, net als iedere whisky z’n eigen smaakkenmerken en identiteit heeft.

Kortom... laat je verrassen door de smaak, de streek, de bonen of de verschillende houtsoorten die gebruikt worden om op te branden.

UNIEKE SMAKEN
Benieuwd welke unieke smaken je per continent kunt proberen? Hier een aantal tips:
CENTRAAL AMERIKA
Costa Rica - Elegante smaak, melkchocolade, bloemen, steenfruit, evenwichtig. Milde zuurgraad.
ZUID AMERIKA
Peru- Boomnoten, hartig, pruim, zachte fruitsmaken, Gemiddelde zuurgraad.
AFRIKA
Ethiopië - Zeer uitgesproken smaak, exotisch, citroen / bergamot, theeachtig, roos, jasmijn, Turks fruit, rond, zoet.
AZIE PACIFIC / AUSTRALASIE
Indonesië - Intens, soms wild, specerijen, kruiden, aardachtig, bosbessen en peper. Wisselende zachte fruittonen van dadels, pruimen en pruimen. Vaak curry-achtig. Sommige paddestoelen worden ook wel eens gebruikt. Goede body. Lage zuurgraad.
